Η νέα συλλογή γυαλιών ηλίου 2014 είναι εδώ για να σας συναρπάσει. Με ένα κλικ δείτε τις νέες δημιουργίες όλων των διάσημων οίκων και τις σχεδιαστικές τάσεις που επικρατούν απο τους κορυφαίους δημιουργούς στον κόσμο.

   Γυαλιά για όλους, κοκκάλινα ή μεταλικά για εντυπωσιακές εμφανίσεις, πρωτοποριακά και πρωτότυπα σχέδια σε πολλές αποχρώσεις έτοιμα να αγκαλιάσουν οποιοδήποτε σχήμα προσώπου  και να ικανοποιήσουν κάθε στυλιστική σας επιθυμία.

    Όλα τα γυαλιά μας είναι ετοιμοπαράδοτα, παραδίδονται στην πόρτα σας μέσα σε 24 ώρες χωρίς επιβάρυνση μεταφορικών πάντα στις καλύτερες τιμές της αγοράς. 100% εγγύηση αυθεντικότητας και γνησιότητας με υπογραφή σε όλα τα γυαλιά μας, συνοδεύονται πάντα από όλα τα πιστοποιητικά γνησιότητας της αντίστοιχης εταιρείας και τηρούν τους κανονισμούς ασφαλείας της ευρωπαϊκής ένωσης (CE).

Συμβουλές για την σωστή επιλογή:

Τι πρέπει να προσέχουμε όταν επιλέγουμε γυαλιά ηλίου ;
 
    Έφτασε η ώρα να επιλέξουμε γυαλιά ηλίου για εμάς ή τα παιδιά μας. Τι πρέπει να προσέξουμε και τι να αποφύγουμε ώστε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή επιλογή και γιατί...

    Το συνηθέστερο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι είναι ότι επιλέγουν γυαλιά ηλίου με κριτήριο τη μόδα ενώ βασικό κριτήριο θα πρέπει να είναι η προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία. 

   
Οι φακοί (οργανικοί ή από κρύσταλλο) θα πρέπει να είναι 100% απορροφητικοί στην υπεριώδη ακτινοβολία, το υλικό κατασκευής να είναι οπτικώς κατεργασμένο, ομοιογενές και αναλλοίωτο ώστε να μη δημιουργούνται παραμορφώσεις και να έχουν συγκεκριμένο πάχος και αντοχή. Επίσης τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τους σκελετούς θα πρέπει να μην προκαλούν ερεθισμούς στο δέρμα ή αλλεργίες.
    Το φίλτρο UV μπορεί να ενσωματωθεί σε όλα τα γυαλιά ηλίου και οράσεως καθώς και στους φακούς επαφής, δεν επηρεάζει την ποιότητα της όρασης και δεν σχετίζεται με την τιμή. Για μεγαλύτερη προστασία το μέγεθος του σκελετού θα πρέπει να είναι τέτοιο που να καλύπτει ολόκληρο το μάτι και την περιοχή γύρω από αυτό. Έξίσου ικανοποιητική είναι η κάλυψη με φωτοχρωμικούς φακούς, όπως επίσης και των πολωτικών φακών που είναι ιδανικοί για χρήση στην οδήγηση, για τη θάλασσα και τα χειμερινά σπορ στο χιόνι.

   
Η σκουρότητα των φακών θα πρέπει να είναι κατάλληλη για την κάθε χρήση αλλά και να είναι ανάλογη με την προτίμηση του καθενός ώστε να νιώθει άνετα. Στα μικρά παιδιά καλό είναι να αποφεύγονται οι πολύ σκούροι φακοί ώστε να μην τα στεναχωρούν και να μην υπάρχει πιθανότητα φωτοφοβίας στο μέλλον. Τα συνήθη χρώματα των φακών είναι το πράσινο, το γκρι και το καφέ.

    Τέλος όσοι χρησιμοποιούν γυαλιά ηλίου θα πρέπει να ξέρουν ότι η ικανότητα απορρόφησης μειώνεται κάθε 2-3 χρόνια.


Προσοχή στα γυαλιά "ΜΑΪΜΟΥ" !!!
 
    Σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ε.Ε. τα γυαλιά θα πρέπει να είναι πιστοποιημένα βάση των οδηγιών BS 2724/1987 και στον κανονισμό EY1836/1955, όπως επίσης κια να φέρουν την ειδική σήμανση CE.

    Δυστυχώς όμως η αντιγραφή των επώνυμων γυαλιών όπως και της ειδικής σήμανσης είναι ένα φαινόμενο που συναντάμε καθημερινά στο παραεμπόριο και ο κίνδυνος στον οποίο είμαστε εκτεθειμένοι είναι μεγάλος, καθώς πιστεύουμε λανθασμένα ότι η απορροφητικότητα των φακών συνδέεται με τη σκουρότητα τους. Στην πραγματικότητα όμως είναι απλά βαμμένα κρύσταλλα ή πλαστικά που δεν έχουν καμία απορροφητικότητα στην υπεριώδη ακτινοβολία και προκαλούν μεγαλύτερη βλάβη από το αν δε φορούσαμε καθόλου γυαλιά. Και αυτό διότι δίνουν ψευδώς  την εντύπωση της προφύλαξης λόγω της σκουρότητας, προκαλώντας όμως τη διαστολή της κόρης με αποτέλεσμα να εισχωρεί η βλαβερή ακτινοβολία από μεγαλύτερη επιφάνεια στο εσωτερικό του ματιού. Επίσης έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά σοβαρού ερεθισμού του δέρματος λόγο χρήσης μη υποαλλεργικών υλικών στην κατασκευή των σκελετών.

 
"Ανοίξτε τα μάτια σας" !!!
 
Ενημερωθείτε από τον οπτικό και τον οφθαλμίατρο σας για λεπτομέρειες που αφορούν τα μάτια σας και την προστασία τους. Μη διστάζετε να απευθύνεστε σε αυτούς για οποιαδήποτε απορία σας και να θυμάστε πάντα ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία!

Δείτε τη νέα collection γυαλιών ηλίου STAROPTICAL εδώ !